Victor Goch

Lär känna Victor, vår alldeles egna metalsångare! 🤘 Men också testutvecklare och programmerare. 

Direkt efter att ha slutfört sin civilingenjörsutbildning i materialdesign på KTH fastnade Victor för konsultrollen, med möjligheten att få testa på olika arbetsuppgifter och uppdrag. Men Victors resa började inte på Springbreeze, de första två åren spenderade han på ett av de större konsultbolagen.  

– Arbetsförhållandena hos min tidigare arbetsgivare lämnade en del att önska och jag började tröttna på att det inte blev någon förändring. I samband med det kom jag i kontakt med Jocke på Springbreeze. Vi hade jobbat tillsammans tidigare och vi visste att vi trivdes tillsammans. Det klickade direkt.  

I september 2021 anslöt Victor till Springbreeze och första uppdraget ramlade snart in som testutvecklare på Ericsson. Ett område Victor både kan och gillar, men den här gången med fokus på mjukvara i stället för hårdvara.  

– Att testa mjukvara skiljer sig en del mot hårdvarutestning, men det är variationen mellan uppdragen som jag går i gång på. Och om du har drivet kan du göra stora rollbyten, i alla fall på Springbreeze. Jag berättade att jag gärna skulle vilja testa att programmera trots att jag inte hade någon större erfarenhet av det. Men det var inga som helst problem. Jag fick gå en kurs och nu programmerar jag i Java! 

Men att få möjlighet att testa på nya roller var inte det enda som lockade med konsultrollen. En stor bonus är att det också innebär dubbelt upp med kollegor. Något som passar som handen i handsken för en social person som Victor. 

– Det märks att Springbreeze är duktiga på att hitta personer som fungerar bra tillsammans. Sociala personer som vill att det ska vara trivsamt på arbetsplatsen och som faktiskt vill förbättra arbetsförhållandena där man är. Jag känner att de verkligen anställde mig för den jag är som person. De till och med hittade ett uppdrag åt mig i efterhand – det tycker jag säger en hel del. 

Och även den sociala aspekten är något som Victor upplever skiljer sig mellan mindre och större konsultbolag. 

– Där jag jobbade tidigare sågs vi konsulter på en AW en eller två gånger under loppet av två år. På Springbreeze händer det något hela tiden. Det gör att jag känner att vi är kollegor och vänner på riktigt trots att vi inte alltid jobbar tillsammans i vardagen. Vi ses så ofta vi kan på AW eller lunchträning. 

Förutom träning är gaming och musik ett av Victors stora intressen. Och han nöjer sig inte med att bara lyssna på musik – han är även sångare i metalbandet As Skies Divide. Deras första platta släpptes under 2021 och vi kan varm rekommendera en lyssning på Spotify!

Lär känna fler medarbetare

Konstruktör och mästare på att skaka cocktails

Albin Ahlsten Andersson

Projektledare och SM-vinnare i trollingfiske

Patrik Eriksson

Programmerare och metalsångare

Victor Goch