Patrik Eriksson

Lär känna Patrik, SM-vinnare i trollingfiske 2006! 🐟 Men också projektledare på Springbreeze i Karlstad.  

Efter många år inom industrin med flera olika roller har Patrik jobbat upp ett stort kontaktnät. Därför var det inte så konstigt att han efter att ha jobbat en tid vid ett större konsultbolag funderade på att starta eget. Han kom dock på andra tankar när han träffade Linus Rimquist, som var med och startade upp Springbreeze kontor i Karlstad.   

– Jag och Linus jobbade tillsammans i ett större projekt gällande leverans av en anläggning för vapendestruktion i Karlskoga och vi kom väldigt bra överens. Så när chansen dök upp att få fortsätta jobba med varandra på Springbreeze kändes det helt rätt. Efter att jag träffade Jocke och Fredrik och de berättade historien bakom Springbreeze blev jag ännu mer övertygad. Det är många företag som säger att de fokuserar på medarbetarna. Men ärligt talat, det här första gången jag är på ett företag som så tydligt, i praktisk handling, visar att de alltid sätter medarbetaren först.  

Patriks resa på Springbreeze startade 2021, men dessförinnan hade han minst sagt hunnit med en hel del. Vi vågar till och med påstå att de flesta i Degerfors har sprungit på Patrik i något sammanhang.  

– Jag är maskiningenjör i grunden men har haft många olika roller sedan jag startade karriären som underhållschef vid Degerfors Järnverk för 26 år sedan. Innan jag fastnade för projektledarrollen hann jag även med en karriär inom IT, där jag startade som systemutvecklare och avslutade som IT-chef. Men det är som projektledare jag trivs allra bäst, när jag får vara med från start och driva ett projekt ända in i mål.  

Att kombinera projektledarrollen med att arbeta som konsult är enligt Patrik en perfekt kombination. Anställningsformen ger en grundtrygghet samtidigt som han har möjlighet att byta uppdrag vid behov. 

– Jag har väldigt stor möjlighet att påverka mina uppdrag. Även när vi var i ett läge där jag stod utan uppdrag och Springbreeze fick napp på ett projekt som inte kändes rätt för mig var det inga som helst problem att jag inte ville ta det. Trots att det innebar att jag var obelagd under en period. Ganska snart hittade vi i stället ett annat uppdrag som passade mig perfekt. För mig var det ett tydligt bevis att Springbreeze bryr sig om mig i första hand.  

Förutom projektledare och konsult på Springbreeze är Patrik sedan barnsben ett stort fan av Degerfors IF. Men om du inte hittar honom vid Stora Valla är chansen stor att han är ute till sjöss och fiskar, som är hans andra stora intresse. Och det är faktiskt mer än bara ett intresse – Patrik kan nämligen stoltsera med ett SM-guld i trollingfiske som han tillsammans med laget Team-Rö-vitt kammade hem 2006. Riktigt stort om du frågar oss!  

Lär känna fler medarbetare

Konstruktör och mästare på att skaka cocktails

Albin Ahlsten Andersson

Projektledare och SM-vinnare i trollingfiske

Patrik Eriksson

Programmerare och metalsångare

Victor Goch