Albin Ahlsten Andersson

Lär känna Albin, mästare på att skaka cocktails! 🍸 Men också konstruktör på Springbreeze i Karlstad. 

Albin Ahlsten Andersson är västkustsonen som via sin högskoleingenjörsutbildning i innovationsteknik och design hamnade i de värmländska skogarna. Men Albin fick minst sagt en utmanande start på sin karriär, med examen mitt under brinnande pandemi. 

– Jag tog examen i juli 2020 från Karlstads universitet och kom ut på arbetsmarknaden i ett ganska osäkert läge. Trots det fick jag napp som teknikinformatör på ett annat konsultbolag. Men jag kände ganska snart att jag ville jobba med något som bättre passade in på min utbildning. Så när en rekryterare hörde av sig och berättade att ett nytt spännande företag – Springbreeze – sökte en konstruktör/projektledare blev jag väldigt intresserad.  

Sedan gick det undan. Albin bestämde träff med Linus på kontoret i Karlstad och redan efter första mötet blev Albin övertygad om att han hade hittat rätt.  

– Jag märkte snabbt att Springbreeze värderade mig som person högre än min arbetslivserfarenhet. Dessutom gillade jag deras värderingar. Andra företag skryter ofta om att de är bäst och att de ska ta över världen. Springbreeze kändes i stället väldigt jordnära med fokus på kvalitet framför kvantitet.  

Men det var inte bara Springbreeze som arbetsgivare som lockade. Rollen som konstruktör var något som Albin gärna ville testa på, trots att han inte hade jobbat med det tidigare.  

– Det absolut bästa med att jobba som konstruktör är att jag får vara med genom hela processen. Från att designa i CAD till att få se slutprodukten ute i produktion. Det är en riktigt mäktig känsla.  

Att få utlopp för sin kreativitet och samtidigt utveckla hållbara lösningar är starka drivkrafter för Albin. I skrivande stund hittar du honom på Outokumpu i Degerfors där han jobbar tillsammans med Springbreeze-kollegan Patrik. Och att de har kul tillsammans är det ingen tvekan om.  

– Vi har en fantastisk sammanhållning. Både i Karlstad och med kollegorna på de andra kontoren. Det är faktiskt lite svårt att beskriva för någon utifrån, man behöver uppleva det. Men det handlar framför allt om att vi är vänner på riktigt. Vi umgås privat och är en del av varandras liv även utanför jobbet. Det tror jag är ganska unikt.  

Under åren på universitetet var Albin även involverad i studentlivet – något som han har gemensamt med flera av kollegorna på Springbreeze.  

– Det är många som tycker att det är kul att engagera sig i olika saker, så det är inte så konstigt att vi har flera före detta studentspexare i gänget. Jag tror till och med att Jocke, en av medgrundarna till Springbreeze, var med och drog i gång Fredagspuben på Linköpings universitet! 

Och vad gäller kroglivet har Albin också hunnit med att jobba som bartender på västkusten – skills som uppskattas mycket av kollegorna när det vankas AW. Men när han inte skakar cocktails är träning och sport stora intressen. Oavsett om det handlar om styrketräning, volleyboll eller laget i hans anglofiliska hjärta – Arsenal.

Lär känna fler medarbetare

Konstruktör och mästare på att skaka cocktails

Albin Ahlsten Andersson

Projektledare och SM-vinnare i trollingfiske

Patrik Eriksson

Programmerare och metalsångare

Victor Goch